top of page
תמונת הסופר/תההנדסאי

תחביבים בקורונה – איך אפשר לנצל את הסגרים

אורי ימין י"ב 3


נגיף הקורונה הגיע לארצנו בחודש מרץ ונראה שהוא כאן כדי להישאר.


ברחבי העולם, הנגיף החדש גרם לתמותה רבה, לחולי קשה של רבים, לאובדן עבודה וגרם לנו, כל אחד בדרכו, לצאת מהשגרה המוכרת לנו ולהתרגל למציאות שונה לחלוטין.

היציאה מהשגרה מכורח הנסיבות הביאה אותנו ללמוד, לעבוד, לקנות, למכור ולבלות בדרכים חדשות ויצירתיות.


הקורונה אמנם מייצרת אתגרים רבים אך גם לא מעט הזדמנויות שאותן אנו זוכים להפיק מהתקופה הזאת.


הסגר זו הזדמנות מעולה להיות בבית, עם המשפחה הגרעינית, להשלים פערים לימודיים ולעסוק בתחביבים שלא תמיד מצאנו להם זמן בימי השגרה. במהלך שני הסגרים שהוטלו עלינו בעקבות עלייה ברמת התחלואה ברחבי הארץ, הייתה הגבלת מרחק והיינו צריכים לבצע את תחביבינו באזור המותר ובהתאם להנחיות.


כתוצאה מהסגר ומתקופת הקורונה בכלל, רבים אימצו לעצמם תחביבים חדשים כגון: ריצה, שחייה (בים), גלישה, אפיה, בישול, טניס, רכיבת אופניים, תפירה, קריאה, כתיבה, עיצוב הבית, ציור, איפור, לימוד שפות באתרי אינטרנט שונים ועוד...


במהלך חיינו ישנם לא מעט תחביבים שאנו רוצים לעסוק בהם אך השגרה הלחוצה והצפופה לא תמיד מותירה לנו זמן בשביל תחביבים אלו.


עכשיו בתקופת הקורונה משפחות רבות מוצאות את עצמן בניסיון תמידי לחדש ולהעביר את תקופת הסגר בצורה נעימה. לכן, מתקיימים שיעורים שונים בזום: החל מסדנאות אפייה, שיעורי ריקוד, שיעורי ספורט ועד לימודים לתארים אקדמאיים. כמו כן, ניתן לעצב את הבית ולהזמין מוצרים מאתרי קניות שונים, ניתן ללמוד לתפור באמצעות הדרכות שקיימות ביוטיוב וניתן להצטרף לקורסים שונים המוצעים באינטרנט.


דוגמאות לתחביבים שונים שאנשים אימצו לעצמם בתקופת הקורונה:


איילה גילאון (9) מגבעת שמואל למדה בחודשים האחרונים להכין גבינות. "כשהיינו בסגר לא היה הרבה מה לעשות אז אמא ואני החלטנו להכין גבינות ביחד", היא מספרת. "אנחנו מכינות כל מיני סוגים: לאבנה, ריקוטה, מסקרפונה, אפילו הכנו גבינת שמנת ביחד. אמא מסבירה לי ואני מתחילה לעשות לבד".חן, אמה של איילה מחדדת: "התחלנו בסגר הראשון כי היה חוסר וודאות בכל הנוגע למזון. לסבא שלי הייתה מחלבה בבוקרשט וחשבתי שיהיה נחמד להכין גבינות, להחזיר את המסורת הביתה. נכנסתי לפייסבוק, לקבוצה בנושא וראיתי שזה ממש פשוט. הצעתי לאיילה והיא שמחה".


ענבל רוזנברג-לוי ממושב יד נתן פיתחה בתקופה האחרונה עם בנותיה, עלמה וגלי בנות השמונה וחצי וגפן בת החמש תחביב של חקר ארצות. "בימים פנויים מזומים, אני מלמדת את בנותיי יום שלם על מדינה מסוימת דרך בישול מאכל מאותה מדינה, למידה על אישים מפורסמים, הכנת תלבושות ויצירה".


אלונה בוסירה מחולון, אם לארבעה ילדים (13, 10, 8 ו-5), החלה להכין עם ילדיה חולצות טאי-דאי. "באחד ימי שישי של הסגר תכננו לעשות יצירה ביחד. ראיתי דוגמה לערכות של חולצות טאי-דאי וזה נתן לי השראה. קניתי חולצות, צבעים וגומיות. בת העשר בדיוק חזרה מחברה, הן הכינו שם חולצה כזו והיא ממש התלהבה. החלטנו לנסות. קנינו לא מעט חולצות ויש כבר מדף שלם בבית".


"הדבר הטוב שיצא לי מהקורונה, זה שאחרי 30 שנה יש לי אופניים, פשוטות אבל נוסעות טוב ואני רוכב עם הבן שלי בן השש", משתף אלון מאיר מכפר סבא, אב לשלושה ילדים (14.5, 12 ו-6). לדבריו, כל סגר הוליד משהו אחר. "לקראת כיפור סידרתי את האופניים של הבן הצעיר, יצאנו לסיבוב, הוא באופניים ואני ברגל. החלטתי שאני רוצה לעצמי גם וקניתי אופניים כדי שנוכל לרכוב ביחד".


בתקופת הקורונה שמעתי על תלמידים רבים בבית ספרינו שהתפנו לתחביבים כמו ריצה, אפיה, בישול וגלישה.


לסיכום, אנו צריכים לנסות להתרכז בפן החיובי של נגיף הקורונה, אמנם זה לא תמיד פשוט להתמודד עם המצב הזה אך, יש לקחת את תקופת הקורונה כהזדמנות לעסוק בתחביבים שונים ולפתח את עצמנו בתחומים השונים.





Comments


bottom of page