"לא אשתוק, כי ארצי שינתה את פניה לא אוותר לה אזכיר לה ואשיר כאן באוזניה עד שתפקח את עיניה"
(מתוך השיר "אין לי ארץ אחרת", מאת: גלי עטרי)
"אין לי ארץ אחרת" מדגיש את המצב הקיים בארץ ישראל והחשיבות של השתתפות פעילה, הנאמנות וההתמדה בהשתקמות לאחר כל אתגר העומד בפני המדינה. מילות השיר הינן תזכורת לכך שההתקדמות והשינוי של ארץ ישראל דורשים מסירות מתמדת ומחויבות בלתי מעורערת. אפשר להכתיר אותו כהמנון חדש ובתוכו המסר החשוב ביותר- אין לנו ארץ אחרת.
מבצע חרבות ברזל, היווה נקודת מפנה מרכזית שסימנה את תחילתה של מתקפת נגד אסטרטגית כוחות האויב. המלחמה החלה ביום שבת ה 7.10 בשעה 6:30 . באותו היום ארגון הטרור חמאס הפגין את את אכזריותו כשהוא עינה נשים, תינוקות וגברים וכאשר הוא טבח אזרחים חפים מפגש במסיבת טבע. לאחר שצה"ל התעשת מהפתעה החזרנו את כל העוטף לשליטתנו והתחלנו לתקוף ברצועת עזה. כיום ה10\18 הכל בשליטתנו ואנו עומדים לפני כניסה קרקעית לרצועה שבסופה ככל הנראה נכבוש את רצועת עזה וננקה משם את כל שלטון החמאס. המסר "אנחנו ננצח", הוא ראוי מאד, למרות האבידות הקשות.
מעשי האומץ, ההקרבה והנחישות הבלתי מעורערת של לוחמינו, הופכים לסלע שעליו נשענת התקווה לעתיד טוב יותר. השגת מטרות מבצע חבות ברזל (מיתות החמאס), יהווה גורם חשוב בהבטחת השלום והביטחון באזורינו. הבה נתעמק כיצד תראה המדינה ב'יום שאחרי'.
אי אפשר להתעלם מהמחיר הפיזי, הרגשי והפסיכולוגי של החיילים והקהילות שנפגעו. כדי לכבד את הקורבנות שלהם ולהצית מחדש את רוח האחדות, מאמצי השיקום חייבים להקיף 4 היבטים שונים:
ההיבט ראשון הוא שיקום פיזי הכרוך בבנייה מחדש של התשתית שניזוקה או נהרסה במהלך המלחמה. זה כולל בנייה מחדש של בתים, בתי ספר, בתי חולים, משרדים ועוד. על ידי השקעה במאמצים אלה, אנו לא רק מספקים תמיכה מוחשית אלא גם מסמלים את המחויבות שלנו לבנייה מחדש של עתיד טוב יותר.
ההיבט השני הוא שיקום רגשי ופסיכולוגי. חיילים ואזרחים רבים סובלים מהפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) וטראומות פסיכולוגיות אחרות. יתרה מכך, החזרת רוחו של מבצע חרבות ברזל מחייבת תיעדוף שירותי תמיכה בבריאות הנפש, ייעוץ וטיפול לנפגעים. על ידי מתן מרחב בטוח ואמפתי לריפוי, אנו יכולים לעזור לאנשים לבנות מחדש את חייהם ולהשתלב מחדש בחברה.
ההביט השלישי הוא הנצחה וחינוך. שימור זיכרון מבצע חרבות ברזל הוא צעד מכריע בשיקום רוחו. לדוגמה, אנדרטאות, מוזיאונים אשר יוקדשו להכיל את החפצים, סיפורים והתיעודיים ההיסטוריים הקשורים למבצע. בנוסף, תוכניות חינוכיות ממלאות תפקיד משמעותי בהבטחה שהדורות הבאים יבינו את הקורבנות שהועברו ואת הלקחים שנלמדו.
ההיבט הרביעי הוא היבט השיקום הכלכלי. לאחר מבצע חרבות ברזל כרוך בשיקום כלכלת האזורים שנפגעו. ייתכן שהסכסוך גרם נזק משמעותי לתעשיות, עסקים ופרנסה, והוביל לאי יציבות כלכלית. כדי לבנות מחדש ולהחיות את הכלכלה, צריך לנקוט באמצעים שונים. למשל התמקדות בתעשיות, יצירת הזדמנויות תעסוקה, מתן תמיכה פיננסית וטיפוח שיתופי פעולה להחייאת כלכלת האזור והבטחת יציבות כלכלית ארוכת טווח.
לאור האמור לעיל, ייקח זמן רב לאושש את המדינה מהאירועים הטראומטיים של ה 7.10.2023, בהיבטים הפיזיים, הנפשיים והכלכליים יחדיו.
Comments