top of page
איתי אולשה

"קול הנערים" בארה"ב

כמו בישראל, גם באמריקה הנוער לא יכול להצביע, אבל זה לא מונע מהם מלעמוד בשביל מה שהם מאמינים. ראיון קצר עם נער אמריקאי על מה שחשוב להם באמת. 


למה הבחירות חשובות לנוער

"לנערים, לפחות שאני מכיר, לא ממש היה עניין בפוליטיקה ובבחירות, אבל לאחרונה, יחד עם המלחמות שיש אצלכם וכל האירועים כמו הניסיון התנקשות של טראמפ, זה התחיל להיות יותר פופולרי ויותר מעניין גם," אמר נער אמריקאי שחי כיום בארה"ב, אשר ראיינתי בנוגע לנושא זה לדבריו נערים אמריקאים מתחילים להתעניין באירועים עולמיים, במיוחד כאשר הם רואים שאלה סוגיות משפיעות על חייהם. הנער הסביר שהרבה מבני הנוער נוטים להפגין ולהביע תמיכה במועמדים שמדברים אליהם או שמצליחים להחצין הומור. הוא ציין כי דמויות כמו טראמפ משקפות תופעה שבה הפופולריות והסטטוס ברשתות החברתיות משחקים תפקיד מרכזי בהחלטות של צעירים. עוד הוא הוסיף כי בקרב הנוער יש נטייה להתמקד בפופולריות של המועמדים ובתכנים קומיים, ולאו דווקא במעשים ובתכניות פוליטיות. המידע שהם משיגים דרך פוסטים וסרטונים ברשתות חברתיות משפיע רבות על תפיסותיהם. לפי הנער ואחרים ששאלתי באינטרנט, הבחירות בעיני הנוער מתבצעות בעיקר על סמך פופולריות ובדיחות, ורק חלק קטן מהדמוגרפיה הזו באמת מתעניין בהבטחות ובתוכניות של המתמודדים. מגמה זו מצביעה על שינוי בתהליך קבלת ההחלטות של צעירים, שמסתמכים על קריטריונים שונים מאשר אלו שהיו נהוגים בעבר.


מי הם המועמדים בשביל הנוער

בשביל רבים מהנערים האמריקאים, הבחירות נתפשות כמעין קרב בין טוב לרע, אך חשוב להבין שלכל צד יש את היתרונות והחסרונות שלו. תומכי טראמפ רואים בו דמות אמיצה שעומדת על עקרונותיו, במיוחד לאחר ניסיון ההתנקשות שבו היה מעורב. בעיניהם, טראמפ הצליח לשמור על הכלכלה והמדינה במצב יציב, ומבטיח להחזיר את אמריקה הישנה והטובה. הם מאמינים שהמועמדות שלו מייצגת חזרה לערכים שהם רואים כבסיסיים ומוכרים, ובכך מספקת להם תחושת ביטחון.מנגד, קמלה האריס מציעה חזון שונה – היא מבטיחה מדינה שבה אנשים מכל המעמדות והגזעים יוכלו לחיות יחד בשקט ובשלווה. החזון שלה מבטא שינוי, תקווה לעתיד טוב יותר, אך יש בו גם יותר סיכון. האריס מדברת על שיפוטים חברתיים וכלכליים שיכולים לשנות את פני החברה, והדבר עלול לעורר חששות בקרב מי שמעדיפים את היציבות שהציע טראמפ. בעוד טראמפ מבטיח לחזור לעבר המוכר, האריס מציעה עתיד חדש ואולי לא ידוע. לשני הצדדים יש את היתרונות והחסרונות שלהם, ובסופו של דבר, הבחירה בין השניים מציבה את המצביעים בפני דילמה, האם לבחור בפתרונות שהוכיחו את עצמם, או להסתכן ולהתנסות בכיוונים חדשים. כך, כל צד מציע מציאות שבה אנשים יכולים להיפגע.



איך הנוער תומך במועמדים

כאמור, בני הנוער אינם יכולים להצביע, אך מה שהם כן יכולים לעשות זה להפגין ולהביע את תמיכתם בדרכים אחרות. לאחרונה, אחוזי ההפגנות בארצות הברית עלו משמעותית, וזאת הודות למעורבות הגוברת של צעירים. דוגמה בולטת לכך היא ההפגנות שנערכות בדרישה להפסקת הלחימה בעזה. על פי מקורות שונים, יותר מ-40% מהמשתתפים בהפגנות אלו הם בני נוער בגילאים 16-24. רבים מהם משתמשים בהפגנות כאמצעי להראות תמיכה בדמויות פוליטיות מסוימות, בעוד אחרים מבטאים את התנגדותם לדמויות שהן בעיניהם בעייתיות או לא מתאימות. המפגינים רואים בפעולות אלו הזדמנות לבטא את עמדותיהם בנוגע לאירועים הנוכחיים, ולהציב את עצמם במרכז השיח הציבורי בנושאים חשובים כמו זכויות האדם והצדק החברתי. 


דרך נוספת שבה נערים מביעים את תמיכתם במועמדים היא באמצעות עבודה פעילה, כגון מסירת פליירים והתנדבות במוסדות הקמפיין. במהלך תקופות הבחירות, צעירים רבים מתנדבים כדי לסייע במאמצי השיווק וההסברה של המועמדים שהם תומכים בהם. הם פועלים כדי להגביר את הנראות של המועמד ברחבי הקהילה, על ידי הפצת חומרי הסברה, מסירת פליירים ברחובות ובאירועים ציבוריים, והזמנת חברים ומשפחה להשתתף במפגשים פוליטיים. בכך, הם מסייעים בקמפיינים וביצירת תודעה ציבורית רחבה יותר. הנוכחות שלהם בקמפיינים יכולה להחיות את השיח הציבורי ולהביא נקודות מבט חדשות, מה שמסייע למועמדים לייצר עניין ולבנות קהלים מגוונים. 


בנוסף, מעורבות הנוער בקמפיינים מספקת תמיכה פרקטית במהלכים לוגיסטיים, כמו ארגון אירועים, גיוס מתנדבים נוספים, ותיאום פעילויות שטח. כל אלה תורמים ליעילות הקמפיין ומסייעים למועמד לבנות תמונה חיובית בקרב הציבור.


בחירות הנערים

כמו כל דבר, גם הבחירות של הנוער מושפעות מהסביבה שבה הם חיים. זו יכולה להיות הסביבה שבה נולדו, השפעת הרשתות החברתיות, ודעתם של משפחתם וחבריהם. כל אלו תורמים לעיצוב העמדות הפוליטיות שלהם.


כיום, רשתות חברתיות משחקות תפקיד מרכזי בהפצת מידע וביצירת דיונים פוליטיים, ובפרט בקרב הנוער האמריקאי. דוגמה בולטת לכך היא המלחמה בעזה, שהיא נושא שמעסיק רבות את הציבור האמריקאי ומעלה הרבה דיונים שונים בנושא. רבים מהנוער בוחרים את המועמד המועדף עליהם בהתבסס על עמדותיהם בנוגע למלחמה זו, כאשר הם מושפעים מהתכנים שמופצים ברשתות החברתיות ומהתגובות של חבריהם. המידע שנחשפים אליו יכול לעצב את תפיסותיהם לגבי צדק, מוסר ופוליטיקה, ולעיתים אף להקנות להם תחושת דחיפות לפעול ולתמוך במועמד שמביע את דעותיהם. הבעיה הינה הקלות בהפצת מידע שגוי ומניפולטיבי ברשתות, שהנוער הצופה יאמין בקלות, כך שיתכן מצב שבו הנערים יבססו את הדעה שלהם על מידע שקרי.


נוסף לכך, משפחתם של הנערים ממלאת תפקיד משמעותי בהשפעת הבחירות. מחקרים רבים מראים שכאשר משפחה מגיעה מרקע מסוים, כמו עוני או מעמד סוציו-אקונומי נמוך, יש נטייה רבה יותר לכך שהצעירים יבחרו בנציגים פוליטיים המזוהים עם אותם ערכים או אינטרסים. משפחות רבות מעבירות מסרים פוליטיים מדור לדור, מה שיכול להתפרש כהשפעה של פרופגנדה פנימית. ההנחות והעמדות המתקבלות בבית משפיעות על האופן שבו בני הנוער תופסים את העולם הפוליטי, ולעיתים קרובות, הם ממשיכים את הדפוסים שהוקנו להם על ידי הוריהם. 


בסופו של דבר, השפעות אלו, שהן תרבותיות וחברתיות כאחד, ממחישות את המורכבות של תהליך קבלת ההחלטות הפוליטיות בקרב הנוער, ומצביעות על כך שהבחירה הפוליטית אינה נעשית בחלל ריק, אלא היא תוצר של דינמיקה רחבה ומסובכת.

 


פוסטים אחרונים

הצג הכול

שיטת הבחירות בארה"ב

לקראת הבחירות באמריקה, שמתרחשות בחמישי בנובמבר, יש הרבה שאלות וציפיות: מי יזכה בבחירות, מה הם ישנו ואיך ימשיכו לטפל במלחמה בארץ. אבל לפני...

コメント


bottom of page