לפי תורת הפנג שואי לניקיון, ארגון ולסידור הבית יש משמעות על הנפש ועל הההצלחה בחיינו. בנוסף, שיטת ארגון הבית עשויה לשמור על איזון ושלווה אנרגטית בחיינו. - הילה אברהם יא3
מארי קונדו, יועצת סדר וארגון יפנית, החלה מגיל צעיר ללמוד את נושא הסדר והארגון של הבית, קראה ספרים, חיפשה בכל מקורות המידע, אפילו העתיקים, דרכים לעצב את סביבת המגורים כך שתהיה לזה השפעה חיובית על הנפש ועל ההרגשה הכללית בבית.
קונדו כתבה ארבעה ספרים על ארגון וסדר, אשר נמכרו ביחד במיליוני עותקים ותורגמו מיפנית לשפות רבות, בפרט, ספרה "סוד הקסם היפני".
קונדו מספרת שנושא הסדר והארגון עניין אותה מאז שהייתה ילדה קטנה. היא החליטה שהיא תזהה את הדברים בבית שגורמים לה אושר, ותשמור רק אותם, ותזרוק את כל הדברים אשר אינם מסבים לה אושר או בעלי ערך סנטימנטלי מסוים. זו היא בעיניה העבודה של סדר וארגון.
בספרה ״סוד הקסם היפני״ מציגה מארי קונדו את השיטה שלה לסדר וארגון, שהרעיון שעומד במרכז הספר הוא שעלינו לשמור בבית שלנו רק חפצים אשר מסבים לנו אושר ובעלי ערך רגשי עבורנו.
בימינו אנשים רק רוכשים עוד ועוד חפצים, מתוך רצון להישאר "באופנה", להתחדש ולהרגיש בעניינים, ולא מתוך צורך אמיתי בעוד רכוש.
אנשים חושבים שאם הם יקנו עוד ועוד חפצים זה מה שיהפוך אותם למאושרים בחיים האלו.
אנשים מאמינים שצריכה של עוד חפצים תביא להם את האושר שהם כה משתוקקים אליו, אך בפועל הבית שלהם רק מתמלא בעוד ועוד חפצים חסרי משמעות ותכלית שמעמיסים על הבית וכן מעמיסים אף על הנשמה.
הבלגן בבית מוביל לבלגן וכאוס בחיים האישיים שלנו, מעמיס על הנשמה שלנו ומונע מאיתנו להתנהל בצורה מסודרת ומאורגנת.
הנחת היסוד היא שבלאגן בחדר השינה מונע מהשינה להיות רצופה ועמוקה, דבר אשר פוגע בהתנהלות שלנו בשעות הערות ואף פוגע בפרודוקטיביות שלנו. בנוסף אותו בלאגן אף עשוי לגרום לחוסר יציבות במצב רוח ולפגום מוטיבציה האישית שלנו לתפקד.
השיטה של מארי קונדו מבוססת על סידור חד פעמי, יסודי ומעמיק של הבית. הסידור מתחלק לשלושה שלבים עיקריים על פי קטגוריות של חפצים: חפצים אישיים, מסמכים וקשקושים של בבית.
בשלב הראשון של השיטה אוספים את כל החפצים האישיים המשמשים אותנו בחיי היום יום ופורשים אותם על הרצפה, כך ניתן להתחיל למיין ולעשות סדר בבית. בצורה כזו גם אנו יכולים לראות בבירור את כמות החפצים האדירה שבבעלותנו ולהכיר בגודל הבעיה ובשינוי המהותי שעלינו לעשות, בין היתר השימוש בכמות מועטת אך איכותית של חפצים.
בשלב השני, עלינו לעבור על החפצים ולשמור רק את אלו שמסבים לנו אושר ושמחה ולוותר על החפצים שאנחנו לא נוגעים בהם אבל יש לנו תמיד את המחסום הזה מלזרוק אותם ולוותר עליהם, עלינו להיפרד מהם ולהמשיך הלאה בחיינו. בשלב השלישי, עלינו לחשוב עם עצמנו לאילו חפצים אנחנו זקוקים, ובאיזו צורה נרצה לשלב אותם בבית שלנו והיכן, מבחינת המיקום בבית. יש לתכנן מראש ולחשוב בקפידה לפני שאנחנו ממקמים את החפצים שלנו במקומם, על מנת לנסות למנוע בלגן עתידי ולנסות לשמור על סדר סטטי בבית שלנו.
השיטה לא בהכרח מתאימה לכולם, היא אמנם בעיקרה מבטיחה שאם נפעל לפיה הבית לא יחזור להיות מבולגן, אך למרבית האנשים הסדר בצורה הזו לא בא לכולם בקלות ודורש מהם תהליך ארוך עד שהם מצליחים להשלים אותה. חשוב להיות קשובים לצרכיכם האישיים ולליבכם, וכשתרגישו שאתם מוכנים תפעלו לפי השיטה. כך, לגישת שיטה זו, תגיעו למצב האופטימלי של סדר וארגון תמידי בביתכם. בנוסף, תקפידו להקיף את עצמכם במעט פריטים אך איכותיים ובעלי משמעות. כאלה המשרים עליכם שלווה, רוגע ואנרגיה טובה.
Comments