איך ביטולי ההופעות וההתבודדות בבתים השפיעו על המוזיקה ואיך היא מבעבעת בתקווה חדה- רותם נבו, י4
על אף שאנחנו בעיצומה של תקופת הקורונה, בכל זאת אנו רואים ושומעים אלבומי מוזיקה וסינגלים חדשים שיוצאים, שביכולתם לשנות את האווירה העגומה של ימים אלו. מוזיקה מאז ומתמיד הייתה דבר שמרפא את מצב הרוח ואנשים רבים נהנים לשקוע באווירה שלה. בתקופה של היום, החשיבות של השירים והאלבומים הישנים והחדשים עולה, והתקווה שהיא מעבירה מתעוררת לתחייה.
מציאת פתרונות חדשים
לאור המצב הקיים, בו אנשים מעדיפים לא לצאת מבתיהם, ולאחר ביטול כל ההופעות ולקיחת מקור הפרנסה שלהם, האמנים מחפשים פתרונות לרצון היצירה והקיום שלהם. בעקבות תקופת הסגר, אנו רואים אפליקציות משגשגות כגון יוטיוב, שבה מועלים שירים מקוריים ושיתופי פעולה מדי יום- גם מרחוק.
לדוגמה; שיתוף הפעולה של כמה מהשמות הגדולים בתעשיית מוזיקת הרוק- סלאש, ליזי הייל, לינדה פרי ועוד, שפורסם ביוטיוב בסוף חודש אוגוסט, הציג את הנ"ל מבצעים קאבר לשיר:
Come Together - The Beatles.
בעוד שכל אחד מהם נמצא בביתו שלו ושם הוא מקליט את חלקו, ולאחר מכן כל החלקים צורפו יחד לכדי סרטון. אין ספק שבתקופה זו, סרטונים מסוג זה שמראים אמנים נהנים, יוצרים, ממשיכים לעבוד ולא מוותרים על המוזיקה, מאשרים לנו הצופים, שהכל בסדר איתם, ונותנים לנו תקווה והשראה להמשיך ככל הניתן בשגרה ואף לנצל את המצב הקיים לטובת צמיחה והשתפרות שלנו.
הקורונה אמנם לקחה את התקווה מהרבה אנשים, אך לא ניתן להתעלם מהאנשים שמראים לנו שניתן להתגבר על תקופה זו. צפייה בסרטונים ובשירים באפליקציות המאפשרות זאת, מחדירה בנו נחישות והשראה. ניתן לראות שבתקופת הקורונה, מחוסר המעש, השעמום והשגרה החדשה המשונה, אנשים רבים מחליטים לנסות ולחזור לנגן וליצור, להוציא את הגיטרה הישנה מהמחסן, לשחק עם המקשים בפסנתר, ופשוט ליהנות - ללא תחושת מחויבות.
האלבומים החדשים
כמה מהאמנים ששחררו אלבומים בתקופת הסגר כוללים את: אריאנה גרנדה, מרילין מנסון, סם סמית', רופול, וטיילור סוויפט.
דוגמה טובה ללהקה שהחליטה לשחרר אלבום חדש דווקא בתקופה הקשה הזו היא AC/DC אשר האלבום האחרון שהוציאו יצא בשנת 2014, ועברו תקופה נורא קשה בעקבות מות הגיטריסט, עזיבת שני חברים אחרים ואובדן השמיעה של הסולן. למרות כל זאת, חברי הלהקה החליטו לא לפרוש, והמשיכו לעבוד על אלבום זה. כתוצאה מביטול ההופעות שלהם, והחסרונות הקשים של מגיפת הקורונה, חברי הלהקה החליטו לשחרר את אלבומם כדי לחזק ולעודד את המעריצים, וכך עשו ב-13 לנובמבר. האלבום ממשיך להוות הצלחה ומעודד מעריצים רבים מכל רחבי העולם.
משבר הקורונה פגע בחוזקה בתעשיית המוזיקה, אך האמנים לא מוותרים על עצמם. הרבה אמנים מחליטים לקיים הופעות דרך הזום, או אפליקציות אחרות, וגם דרך הטלוויזיה בשידור ישיר. גם אנשים שהם לא אמנים, מתחילים להקליט ולהעלות שירים לרשתות החברתיות בימים אלו על מנת לעורר מודעות כלפי כללי ההתנהגות שתקופה זו דורשת מאיתנו, ועל מנת לתת קצת תקווה והרגשה טובה. אנשים מבינים שהדרך הטובה ביותר לפנות אל הקהל היא מוזיקה מכיוון שהיא דבר שמאחד את כולם, דבר לגיטימי, שלא מצריך הרבה מחשבה או דברים מיוחדים, וכולם יכולים להתחבר אליו. מוזיקה גורמת להרבה קבוצות המתאפיינות בדברים שונים להתאחד ומצליחה לגרום לאנשים להתחבר ולהזדהות איתה תוך שימוש בסגנונות מסויימים ומילים המביעות רגשות מסויימים.
רבים ממעריצי המוזיקה נותרים נואשים ומחכים ללא הפסקה למסרים מהאמנים האהובים עליהם, ממשיכים לקוות לאלבום חדש, לשירים חדשים, לריענון מהשגרה הנכפית עליהם מדי יום, וניצוץ התקווה המגיע מהתראה בטלפון על העלאה חדשה, יכול להאיר יום שלם, ואף תקופה שלמה.
Comments