בזמן האחרון במדינת ישראל מתקיים שלטון לא סדיר, המשפיע על כל האזרחים במדינה ביניהם תלמידי התיכון. נתחיל עם קצת רקע, בערך אחרי שבוע שעלה בנימין נתניהו לשלטון, שר המשפטים החדש הכריז על תוכנית שתשנה את פני מערכת המשפט במידה רבה ותבטל את המהפכה החוקתית שתכנן המשפטן הישראלי אהרון ברק. אזרחים המתנגדים לתוכנית זו נוהגים לכנות את מהפכה זו כ"הפיכה משטרית" ומאמינים כי היא תפגע בדמוקרטיה ובאיזון הקיים בין 3 רשויות השלטון, ובצורה זו תחליש את מערכת המשפט ותעניק כוחות בלתי מוגבלים לממשלה. בשל סיבות אלו ויותר, גלי מחאה פרצו נגד הממשלה.כ
המחאות החלו ב-7 בינואר 2023 ותלמידי התיכון גם החליטו לקחת חלק במחאות. מאז כבר אלפי תלמידים יצאו לרחובות, הכינו שלטים, סלוגנים והפגינו נגד הממשלה. ב- 29.1 יזמו תלמידי תיכון במספר בתי ספר הפגנות כשהמרכזית בהן התרחשה בתל אביב. למרות שמשרד החינוך הביע את דעתו על המחאה וטען כי הפגנה על זמן שעות לימודים אסורה, התלמידים קיבלו החלטה להפגין בכל מקרה ואפילו קיבלו אישור מן הנהלת בית הספר לפספס יום לימודים. תלמידים צעדו בשדרות רוטשילד ועד כיכר הבימה, שם נאמו מספר תלמידים וגם ראש העירייה. הפגנה זו קראה לשמור על הדמוקרטיה והייחוד שלה היה מעורבות תלמידי התיכון ודרישותיהם הנוספות להגן על מערכת החינוך מפוליטיקאים שונים. למחאות התלמידים יש חשיבות רבה, המוני תלמידים הראו לדור המבוגר בממשלה שהחלטותיה לא מקובלות ולא יעברו בשקט ושגם לדור הצעיר מגיע להביע קול ואת דעתיהם בנוגע למה שקורה במדינה.
כמו כן, ארגון המורים דיווח כי בגלל שבמשך השנה לא היה שכר מוסכם למורים ודיאלוג רציני, העיצומים חודשו. ארגון המורים מפעיל לחץ במטרה לקבל תוספת שכר של 30% למורים בחינוך העל יסודי. לפי דעתם ההצעה של משרד האוצר אינה קרובה לעמדותיו ולכן נדרשים עיצומים נוספים. בעקבות סכסוך זה, ארגון המורים בנוסף לשביתות שמכריז מידי פעם, החליט להוציא הוראה שהחליטה לא לתת לתלמידים את ציוני המבחנים שלהם ולא להוציא אותם לטיולים. הדבר פוגע בתלמידים רבות מהסיבה שיש תלמידים בתקופת בגרויות, שלא יכולים להגיש ערעור על מבחני המתכונת שלהם, לא מודעים לציונים ולטעויות שעשו במבחנים וכתוצאה מכך לא יודעים איך להשתפר ולא לטעות שוב. בשל המצב, החליטו התלמידים לנקוט בפעולה ולשבות גם הם. כבר בהמון בתי ספר התקיימו שביתות תלמידים, בהם לא הגיעו לבית הספר. דוגמא למקרה כזה הם תלמידי שכבת י"א מבית הספר הריאלי שבחיפה שהשביתו את הלימודים ב-23.4, לקראת ההפגנה הכינו שלטים בהם כתבו "אם אין ציונים – אין לימודים". אחת מהתלמידות שם אמרה כי בגלל שלא מקבלים את ציוני המבחנים הם לא יודעים האם לגשת למועד ב, עוד הוסיפה שבזמן שארגון המורים רב עם משרד החינוך התלמידים נפגעים. עוד מחאו תלמידי שכבת י' בתיכון עירוני א, כאשר הגיעו עד לבניין העירייה והזכירו מספר טענות חשובות. הם הציגו את דעתם ואמרו שכבר הרבה זמן הם מחכים לצאת למסע זהות משמעותי, שחשוב לגיבוש החברתי, אישי ולאומי שלהם אך בעקבות שביתות המורים הם לא מסוגלים לצאת אליו. מצד שני, אישים מסוימים בארגון המורים טוענים בתגובה כי המאבק של ארגון המורים הוא לטובת התלמידים ומערכת החינוך. כרגע יש חוסר של מורים ומנהלים, ובגלל זה מורים מחויבים ללמד מקצועות שלא הוכשרו ללמד. כדי להבטיח את עתיד המדינה, צריך לפעול למען הצלת מערכת החינוך. לכל אדם יש דעה שונה לשיפור המצב, בין עם זה היאבקות באמצעות מחאות ושביתות ובין עם זה נאומים ושיתוף הקהילה עם חשיבות המצב. מה אתם חושבים?
Comments