בטור הבא אסקור את עולם הטכנולוגיה על כל חידושיו האחרונים.
מזל טוב! יום ההולדת של גוגל כרום: היום, יום שישי ה8 בספטמבר, דפדפן האינטרנט הפופולרי ביותר חוגג את יום הולדתו ה15. לכבוד האירוע הזה, גוגל החליטו לעשות בו כמה שדרוגים משמעותיים, ביניהם אייקון חדש, פלטות צבע חדשות, נושאים חדשים, וצבעי פרופיל בולטים יותר.
ייצוג של שינוי עיצוב אפשרי שיתאפשר בקלות רבה עם העדכון נראה כך:
גם חנות הרשת של כרום תקבל עיצוב מחדש, ובנוסף לכך יתווספו אליה הרחבות בינה מלאכותית חדשות. בעיה גדולה שהייתה בחנות ההרחבות הינה ביטחון המחשב של המשתמש, שנמצא בסכנה בגלל שחלק גדול מההרחבות (הרחבה הינה תוכנה שאפשר להוריד לדפדפן כדי לשנות את אופן פעולתו, ולהתאימו למשתמש. הרחבות יכולות לסייע במגוון פעולות ולהפוך את חווית השימוש לקלה ונחה יותר) הכיל ווירוסים ותוכנות זדוניות שפותחו על ידי מפתחי ההרחבות. בעדכון החדש, גוגל מוסיפים פיצ'ר של בדיקות אבטחה להרחבות, שעשויות לגלות מראש אם הרחבה כלשהי מפרה את התנאים של גוגל או מכילה קבצים זדוניים. גוגל גם מוסיפים אופציית "בר חיפוש צידי", תיבת חיפוש שנייה המאפשרת חיפוש דבר נוסף באותו דף, או חיפוש תוצאות דומות או תוצאות של חיפושים דומים אשר אליו נכנסים בלחיצה על מקש 3 הנקודות בצד, ובלחיצה על "חפש דף זה עם גוגל". הפיצ'ר יאפשר לכם למצוא חיפושים קשורים למה שחיפשתם, ללמוד על מקורות המידע שבדף שבו אתם נמצאים, או לחפש משהו אחר לחלוטין. גוגל גם מוסיפה, לגרסה ניסיונית בלבד, בינה מלאכותית שתסייע בחיפוש, וכך תוכלו לחפש נושא ארוך ומורכב, והבינה המלאכותית תפרק אותו ותמצא לכם את מה שאתם רוצים למצוא. כשדרוג אחרון, גוגל משפרת את סריקות האבטחה של דפי האינטרנט שלה, והופכת אותן למהירות יותר, ויעילות יותר ב25 אחוזים.
כליות אנושיות גדלו בתוך גוף של חזיר בפעם הראשונה: חוקרים הצליחו ליצור עוברים בני כלאיים של חזיר ובן אדם, שכאשר הושתלו אצל חזירות, גידלו כליות שברובן היו בנויות מתאים אנושיים. זו הפעם הראשונה שבה המדע הצליח לגדל איבר אנושי בתוך חיה לא אנושית. כעת עוד לא ניתן להעביר את הכליות הללו לגוף אנושי משום שהן אינן אנושיות לחלוטין, וגם משום שישנם אתגרים מוסריים וחוקיים רבים לפני שיהיה אפשרי לגדל עובר בן כלאיים בתוך גוף של חיה, לקחת את הכליות שלו ולשתול בבן אדם, אך למרות זאת פריצת הדרך הזו פתחה דרך חדשה לחלוטין לגידול איברים שאף לא חשבו עליה קודם.
קודנה – מנוע ניתוח קוד: חברת JetBrains הוציאה לאחרונה מנוע סטטי שמסוגל לסרוק קוד ביותר מ60 שפות קוד, תכנות ומחשבים כגון Java, JavaScript, PHP, C#, Python. ניתן לבצע במנוע בדיקות קוד אוטומטיות, למצוא באגים מהר, ולהיעזר בו כדי ליצור קוד באיכות גבוהה. המנוע יכול למצוא תקלות שאינן תקלות תחביר, אלא תקלות שמונעות מהקוד לבצע את מטרתו, והוא יכול גם למצוא פגיעות וסכנות אבטחה בקוד. המנוע רץ מצוין עם סביבות העבודה של JetBrains ועוד מגוון רחב של סביבות עבודה שאינן קשורות לחברה. לצערנו, כיום המנוע לא עובד עם Visual Studio, כך שלא נוכל להיעזר בו ברוב הפרויקטים הקשורים במחשבים מטעם בית ספרנו, אך אם אתם מעוניינים לבדוק את קודנה, הנה קישור לתוכנה: https://www.jetbrains.com/qodana/
סדרת MacBook זולה: לאחרונה התפרסמה השמועה הראשונה אודות כך שחברת אפל, הידועה בין היתר במחיר המופקע של המוצרים שלה, תוציא סדרה של מחשבים ניידים זולים שיתחרו עם Chromebook. כעת אפל עדיין עובדת על יצירת המכשירים, שיהיו עשויים מחומרים שונים מהמחשבים הרגילים של אפל, והסדרה, או לפחות הפריט הראשון בה צפויים לצאת בחצי השני של שנת 2024.
מטרת הסדרה הינה כנראה להפיץ את הMacBook בבתי ספר, שלא רכשו את הדגמים הקודמים עקב מחירם הגבוה. לא ידוע לנו כמעט כלום על ביצועי המחשבים, ומחירם אמור להיות נמוך מהרגיל, אז בינתיים עלינו להנמיך ציפיות, משום שלא ניתן לדעת אם אפל יוותרו על יותר מדי בשביל המחיר כדי עדיין לעשות רווח גדול.
אוקיינוסים נגד שינוי האקלים: כבר מעל 200 מדענים חתמו על עצומה שקוראת להסכם התחלת מחקר וניסויים אודות לכידת פחמן דו חמצני במי האוקיינוסים. קבוצת המדענים הזו רוצה למצוא פתרון מהיר לבעיה האקלים שלא יגרום לבעיות נוספות, בכך שמערבים את האוקיינוסים העצומים במאבק נגד שינוי האקלים. תופעות הלוואי של תהליך הוספת פחמן דו חמצני למי האוקיינוס לא ידועות עדיין, ולכן העצומה קוראת לניסויים סגורים ומבוקרים בלבד, כך שלא משנה מה יקרה בהם, האוקיינוסים ובעלי החיים שבהם לא ייפגעו
(תמונה מלאכותית של איך טכנולוגיית אוקיינוס שכזו תיראה)
חברת Caltech כבר עובדת על טכנולוגיה שתאפשר שאיבת פחמן דו חמצני מן המים, מה שיאפשר למים לספוג עוד יותר פחמן דו חמצני. יש מגוון דרכים שיאפשרו לאוקיינוסים לספוג יותר פחמן דו חמצני. חלק טבעיות יותר, כמו שחזור סביבות אקולוגיות שבהן אורגניזמים רבים ביצעו פוטוסינתזה, ויש דרכים מלאכותיות יותר שכוללות שאיבת פחמן דו חמצני מהאוקיינוסים, כדי שהריכוז הנמוך של פחמן דו חמצני בהם יגרום להם לספוג עוד פחמן דו חמצני מהאוויר. סטרטאפים בקליפורניה כבר בנו כורי פיילוט שמסוגלים לסנן פחמן דו חמצני ממי האוקיינוס. שימוש באוקיינוסים כדי להילחם בשינוי האקלים הוא קונספט חדש שהרבה עליו עוד לא ידוע, ויש החוששים שתהליכים כאלו עשויים לפגוע בחיים שבאוקיינוסים. משום כך חשוב קודם לבדוק את ההשפעות של תהליכים כאלו על סביבה מבוקרת ויש גם להתכונן לטפל בבעיות או השלכות שעשויים לצוץ עקב שיבושים, בעיות, או אף כתופעות לוואי שלא חשבו עליהן. פתרון כזה עשוי להיות משמעותי וגדול מאוד אם הוא יעבוד, אך הוא אינו תחליף לצורך שלנו לזהם את כדור הארץ פחות ולעשות את מה שאנחנו יכולים כדי להחליף דברים מזהמים בדברים לא מזהמים כמו מנועי דלק במנועים חשמליים, ולשפר את יכולות המחזור שלנו. כעת אנו בסדר גמור והתנאים על כדור הארץ לא מהווים איום עלינו, אך מי יודע מה יעלה בגורלנו אם לא נתחיל לחולל שינויים עכשיו?
ובקצרה, דברים מעניינים התרחשו בחודש ספטמבר. גוגל החליטו לשדרג את הדפדפן שלהם, לקרבו לרמה של המתחרים ויש הטוענים שאף להתעלות מעליהם, וכעת גוגל מהווה אופציה טובה מאוד אפילו לבעלי דרישות גבוהות מדפדפן. נעשתה פריצת דרך בגידול איברים בתוך חיות וייתכן שבעתיד יהיה ניתן לגדל איברים אנושיים לחלוטין בתוך חזירים ולמרות כל הבעיות המוסריות בכך, ייתן שבעתיד יהיה זאת אפשרי בלי פגיעה בבעל החיים עצמו. אפל עובדת על סדרת מחשבים ניידים זולה שעשויה לעשות את דרכה אל בתי הספר, דבר שיכול להיות טוב עבור תלמידים שרוצים להשלים מטלות ועבודות בבתי הספר, אך פחות טוב עבור תלמידים שאמורים לתכנת במחשבים של בית הספר. חברת JetBrains שוב הפכה תכנות לקל ונוח יותר, וייתכן שבקרוב האוקיינוסים יעזרו לנו לקרר את כדור הארץ.
Comments