top of page
תמונת הסופר/תההנדסאי

המסכות של הפוליטיקאים

במהלך קמפיין הבחירות השלישי, פוליטיקאים מקצוות הקשת הפוליטי הבטחו לבוחריהם דבר. מאידך לאחר הבחירות עשו דבר שונה לגמרי בתחילתו. גם לאחר הבחירות, הפוליטקאים הישראלים לא הפסיקו לדבר חצי האמת במקרה הטוב וכן לשקר בציבור. - שי ראובן יב'3


בני גנץ היא דוגמה נהדרת לפוליטיקאי ששם מסכה במהלך מערכת הבחירות, הוא הבטיח לבוחריו שהוא לא יישב עם ראש הממשלה המכהן בנימין נתניהו, "אומר בגלוי - לא אשב עם נתניהו בממשלה", הוא הבטיח זאת מתוקף אמונתו האישי כי לא ראוי שאדם עם כתבי אישום חמורים יכהן בתפקיד ראש הממשלה, לעמדתו אדם עם כתבי אישום לא מסוגל לדאוג למדינה היות והוא צריך לדאוג לצרכיו האישיים.

לאחר הבחירות שהתקיימו בתאריך ב2 במרץ 2020 , לאחר הפגישה עם נשיא המדינה ראובן ריבלין הוא החליט לשנות גישה והסכים להקים ממשלה עם בנימין נתניהו למרות הבטחתו לציבור בוחריו שלא ישב איתו. ההחלטה לשבת עם נתניהו כך שגרמה לבוחרים שלו להרגיש שהוא בגד בערכים שלו בשביל לקבל את תפקיד שר הביטחון וראש הממשלה החליפי הביאה אותו להתדרדרות בסקרי החדשות, למרות שכיום לכחול לבן יש 15 חברי כנסת, יש לו רק 5 מנדטים בסקר של מעריב מ 27/12/2020-.





במקרה נוסף הינה של העומד בראשה של מפלגת העבודה, עמיר פרץ שהבטיח שלא ישב עם נתניהו אך החליט בסופו של דבר כן. בנוסף, הוא החליט להוריד את השפם האיקוני שלו מתוך מחשבה להציג את הביטוי בצורה המוחשית של "ריד מיי ליפס". ההחלטה לגלח את השפם כאמצעי דווקא מעצים את התחושה של מצביעי השמאל כי לקחו את הקולות שלהם ונתנו אותם לאדם שהם לא מאמינים שהוא ראוי להיות בתפקיד של ראש הממשלה.



דוגמה נוספת לכך היא מהמתרס הפוליטי השני, בראיון לאחר הבחירות לקרן מרצינו, בנימין נתניהו הבטיח בראיון כי הוא מוכן להקמת ממשלת אחדות עם בנימין גנץ "בלי טריקים ובלי שטיקים". אך כעת אנו רואים כי ראש הממשלה בהחלט לא הקל עם גנץ לתפקד, לדוגמה הוא לא העביר תקציב מתוך רצון שיהיה לו אפשרות לצאת לבחירות בעת שיחפוץ לכך, יתר על כן הדבר היה ידוע מראש. עיתונאים פוליטיים התריעו על כך לאחר חתימת ההסכם שבהסכם קיים חור, פירצה קוראת לגנב. הידיעה מראש מעצימה את הטרגדיה בסיפור של ממשלת ישראל הנוכחית. אכן ידוע כי ראש הממשלה בנימין נתניהו איננו ידוע כדובר אמת, דוגמה נוספת לכך הינה שנתניהו אמר במערכת הבחירות הקומדת כי "לא אחוקק חוק צרפתי. אנפץ את הטענות נגדי בבית המשפט". אך לאחר הבחירות חברי כנסת מטעם מפלגתו, הליכוד, החליטו לקדם את החוק הצרפתי שימנע להעמדה לדין של ראש ממשלה מכהן, הרי די ברור כי ראש הממשלה לא ידע מה חברי הכנסת מטעם מפלגו מתכננים כך שחוק יהיה לטובתו האישית, הפרטית של בנימין נתניהו.




לסיכום לפי המקרים שהצגתי לפניכם ניתן להסיק כי פוליטיקאים לא תמיד מרבים לספר את האמת לציבור ומכך פוגעים באמון הציבורי בנבחרי הציבור, ההשלכות של התנהלות זו משפיעה כיום ותשפיע על היחס של אזרחי ישראל כלפי נבחריו הדמוקרטים בבית הנבחרים, כנסת ישראל.

Comments


bottom of page