מגזר ההיי-טק הוא מגזר טכנולוגי המתעסק בדרך כלל בייצור ושירותים טכנולוגיים, כמו פיתוח תוכנה וניתוח נתונים. בהיי-טק נוטים להיות תלויים יותר בטכנולוגיה מאשר בתעשיות אחרות. לאחרונה מספר חברות מובילות בהיי-טק הכריזו על תוכניות לקצץ מקומות עבודה כתוצאה מהצניחה בהוצאות טכנולוגיה.
מה מניע את הגל הזה?
המושג "חדשנות משבשת" משמש לעתים קרובות כדי לתאר כיצד תעשיות מסוימות יגיבו לטכנולוגיות חדשות. טכנולוגיה משבשת היא שימוש בטכנולוגיות חדשות כדי לערער תעשיות מבוססות, כדוגמת הכנסת הטלפון, הרדיו והאינטרנט. חדשנות משבשת היא ההחדרה של מושגים ותהליכים חדשים לאותה תעשייה, לעתים קרובות דרך ערוץ אחר לגמרי. המניע העיקרי של גל הקיצוצים הזה היה העלייה במספר משרות ההיי-טק. בחמש השנים האחרונות עלה מספר משרות ההיי-טק בכ-10%, כתוצאה מכך מספר משרות ההיי-טק שלא מומשו גדל, ויצר סביבה אידיאלית לפיטורי הייטק. הירידה הזו בתעסוקה בהיי-טק לוותה בירידה במספר חברות הזנק בהייטק, שיש להם נטייה להעסיק עובדים במהירות ולרוב אין להם את המומחיות הדרושה לייצור רווח.
*חדשנות משבשת - מונח שמקורו בעולם הטכנולוגיה ומתאר חדשנות אשר מובילה ליצירת שוק חדש ובמשך הזמן גורמת לשיבוש של השוק הקיים.
העלויות הנסתרות של פיטורים בהייטק
פיטורים תמיד קשים גם לאנשים שמאבדים את מקום עבודתם וגם לחברות שמאבדות הכנסות. כאשר משרות מבוטלות, בדרך כלל אנשים מוצאים עצמם מתקשים לספק למשפחותיהם ולהם דברים בסיסיים כמו אוכל , והם מתקשים לשלם את החשבונות שלהם. כאשר חברה חווה קיצוץ בתקציב, היא עשויה להיאלץ לצמצם את השירותים, בטווח הקצר ובין אם בכל רחבי הלוח, בניסיון להישאר צף. הדבר עלול לגרום לירידה באיכות השירות, לזמני המתנה ארוכים יותר לשירות, או לרמה מופחתת של שימור עובדים. פיטורים משפיעים גם על הסביבה. כאשר אנשים מפוטרים, זה נורמלי שהם מבלים זמן בחיפוש עבודה ובחיפוש אחר מקומות מגורים ועבודה אחרים. כאשר אנשים לא יכולים לבזבז את כספם באותם מקומות כמו בעבר, חנויות וקניונים עלולים להיסגר, פקקים עלולים להתרחש וזיהום האוויר עלול לעלות.
ישנן מספר חברות שקיצצו משרות במגזר ההיי-טק כתוצאה מהאקלים הכלכלי הנוכחי. אלה כוללים: יצרנית השבבים אינטל; מוציא לאור של משחקי וידאו Electronic Arts; וחברת התוכנה מייקרוסופט. החברות הללו כולן ציינו את ההשפעה של האקלים הכלכלי הנוכחי על ההכנסות והרווחים שלהן. כמה מהסיבות העיקריות לכך שהחברות ביטלו משרות במגזר ההיי-טק הן: - עלויות תפעול גבוהות יותר; - הקטנת תזרים מזומנים מפעילות; - ירידה בביקוש בשוק למוצרים שלהם; - תחרות מוגברת; וכן - איכות עבודה נמוכה יותר.
בעתיד של קיצוץ משרות בהייטק בטווח הקצר נראה כי רוב החברות תצטרכו להסתפק בצמצום צוות העובדים. הארגון מחדש שהתרחש במטרה להפחית עלויות, יימשך. חשוב שלמנהלים תהיה הבנה ברורה של הדרישות לפרסום דרושים, ולעובדים תהיה הזדמנות להביע את דעתם החברה. בטווח הארוך, רבים מאמינים שסקטור ההייטק ייהנה בסופו של דבר מהשפל הכלכלי הנוכחי. כאשר צרכנים מוציאים פחות כסף על מוצרים טכנולוגיים, יהיה יותר מקום לתעשיות אחרות להגדיל את חלקם בשוק הכולל. פיטורים תמיד קשים גם לאנשים שמאבדים את מקום עבודתם וגם לחברות שמאבדות הכנסות. כאשר משרות מבוטלות, חברות צריכות לאזן בין הצורך לצמצם את התעסוקה לבין הצורך להבטיח שהעבודות יהיו באיכות טובה.
לפיטורי ההיי-טק הייתה השפעה משמעותית על הרצליה. בעוד שחלק מהחברות הגדולות, כמו מיקרוסופט ו-Wework הצליחו לעמוד בסערה, חברות קטנות אחרות נאלצו לבצע קיצוץ דרסטי בכוח העבודה שלהן. הדבר השפיע באופן מיידי על העיר, שכן חברות היי-טק מספקות לעיר חלק גדול מהפעילות הכלכלית שלה, כך שהפיטורים השפיעו גם על הכלכלה בהרצליה.
.
לבסוף, הפיטורים גרמו לעלייה באבטלה באזור, והחריפו עוד יותר את הקשיים הכלכליים. לכך הייתה השפעה שלילית, שכן אנשים מובטלים אינם מסוגלים לשלם עבור דיור או הוצאות מחיה אחרות, דבר שהוביל לירידה נוספת בתפוקה הכלכלית של העיר.
Comments