top of page
הילה אברהם

איך אפשר להצליח בצו הראשון בקלות? ואיזה שינויים משמעותיים חלו בו מאז שנה שעברה?

הצו הראשון הוא ההזדמנות הראשונה של הצבא להכיר אתכם. זהו יום שמסמן את תחילתה של דרך חדשה עבורכם, אך גם יום שתוצאותיו עשויות ללוות אתכם לאורך השירות הצבאי ואף מעבר. – הילה אברהם


לאחרונה, צה"ל החליט לשנות את הנתונים האישיים, כך שיהיה שוויוני יותר, הוגן יותר וקצר יותר.

החל מה- 1.9.21, מבחן הדפ"ר הולך להשתנות ולהתקצר, ציון הקב"א (קבוצת האיכות) הולך לרדת בהדרגה, תהיה אפשרות להיחשף לנתונים האישיים במקומות רבים יותר, ויותר בקלות.

ולעומת השנים הקודמות בהן יום המאה היה רק לנשים, מהשנה יום המאה יהיה גם לגברים.

ככל הנראה, מטרת השינוי היא להפוך את תהליכי האיתור, המיון והשיבוץ ליעילים ונגישים יותר, זאת באמצעות מיונים מרחוק, צמצום משך המיונים, שימוש בטכנולוגיות ומערכות מיון מתקדמות ופיתוח מדדי מיון מדויקים וממוקדים יותר.


טיפים להצלחה בצו הראשון:

1) יום הצו הינו חד פעמי וארוך. וודאו שאתם מגיעים רעננים, לאחר שינה טובה ומרגישים טוב. אם אתם לא מרגישים טוב בבוקר של הצו הראשון, מומלץ להתקשר למיטב ולבקש מועד אחר; חשוב לבוא לצו הראשון כשאתם במיטבכם!


2) הגיעו בזמן לצו.

איחור עלול לעכב מאוד את יומכם. עם זאת, אל תקדימו בהרבה, אלא תגיעו כחצי שעה לפני השעה הנקובה בצו. לעיתים המקדימים נאלצים לחכות מחוץ ללשכה עד לשעת הזימון.

בין התחנות השונות בצו תיאלצו להמתין. הכינו את עצמכם לכך. הביאו עמכם אוזניות, ספר טוב, או פשוט פתחו בשיחה עם שאר המלש"בים.

אם תעבירו את ההמתנה בנעימים תגיעו לתחנות השונות רגועים ותוכלו להפגין את מיטב יכולותיכם.


3) תהיו אתם עצמכם. אל תתנהגו שונה כדי שיקבלו אותכם לתפקיד מסוים.

הצו הראשון נועד במטרה להכיר אותכם ולהבין מי אתם, ואיזה תפקיד מתאים לכם.

אל תסתירו מידע או תמסרו מידע שהוא לא נכון, אל תנסו להתאים עצמכם ל"טיפוסים" שאתם מנחשים שצה"ל מחפש. תזכרו שאם תעשו כך, ייתכן ותשובצו בתפקיד שבכלל לא מתאים לכם ולאישיות שלכם.


4) אל תילחצו סתם. ברור שהצו זו סיטואציה בה אתם נבחנים, ולכן היא מלחיצה מטבעה. אבל קחו את היום הזה בקלות, תנשמו עמוק, ודעו שכולם עוברים צו ראשון.


5) התכוננו לצו הראשון. אין הזדמנות שניה להתייצבות הראשונית ולכן יש חשיבות גדולה להכנה. לתהליכי הצו אין "מועד ב", ולא ניתן לחזור שוב על הריאיון האישי. מבחן פסיכוטכני חוזר יינתן רק במקרים חריגים.


6) כדי לחסוך לכם זמן: השלימו את הבדיקות הרפואיות.

יש אפשרות לעשות בדיקות דם ושתן במרפאה של קופת החולים. את התוצאות (שחייבות להיות תקפות ל-3 חודשים לפני מועד הצו הראשון) תוכלו להביא איתכם ללשכת הגיוס, במקום להתרוצץ ביום המיונים, שהוא מאוד מלחיץ בכל מקרה.

למרכיבי משקפיים מומלץ להביא מסמכים רפואיים מתאימים ולעבור בדיקת ראייה קודם לכן.


7) כדאי שתגיעו מראש עם מים ועם אוכל שאתם יודעים שיכול לעזור לכם להתרכז או להירגע (כמו שוקולד או חטיף קטן).


ארבעת התחנות שתעברו במסגרת הצו הראשון:

תחנת אימות נתונים

זוהי התחנה הראשונה אליה תגיעו,

בתחנה זו תיפגשו עם מאבחנת פסיכוטכנית אשר תאמת את נתוניכם האישיים ותוסיף מידע רלוונטי (לדוגמה: תאריכי לידה של ההורים, תאריך יום נישואין, בתי ספר בהם למדתם, בגרויות וכו').

בנוסף בתחנה זו עוברים מבחני עברית בכתיבה ובקריאה. בסוף התחנה ייקבע הצה"ר (ציון השכלה ראשוני).


תחנת מבחנים פסיכוטכניים

בתחנה זו תעברו מבחנים ממוחשבים, הציון שתקבלו על המבחנים האלו נקרא דפ"ר .

את המבחנים ניתן לבצע פעם אחת בלבד! ויש להם משקל רק בקביעת הקב"א. יש להיכנס למבחנים מרוכזים ומוכנים, המבחנים הם בסגנון אמריקאי ואורכם כשעתיים,

המבחן כולל ארבעה פרקים: חשיבה כמותית, חשיבה מילולית ,חשיבה צורנית והבנת הנקרא.

חשוב מאוד: למי שיש הקלות כמו הארכת זמן להציג בתחילת היום כדי לקבל את ההקלה במבחן.

אין שום השפעה לזה שמגיע לכם הקלות אז חבל לא להשתמש בהן.


תחנת ראיון אישי

מטרת הראיון היא להכיר אתכם יותר ולבדוק מוטיבציה והתאמה לשירות קרבי ולשירות בצה"ל. בתום הראיון נקבע הצד"כ (ציון דירוג כללי).


תחנת מיון רפואי

בתחנה זו תעברו מספר בדיקות רפואיות שמטרתן לקבוע את הכשירות הגופנית שלכם לשירות בצה"ל, עליכם להביא את השאלון הרפואי שנשלח אליכם בדואר מלא וחתום ע"י רופא המשפחה. בתחנה זו נקבע הפרופיל הצבאי (21-97).





Comments


bottom of page