בכל שנה ב14 בפברואר חל הולנטיין דיי, יום האהבה הבינלאומי. לכבוד יום זה, אציג בכתבה מספר שירי אהבה מפורסמים ואהובים בכל רחבי העולם, ואת הסיפורים מאחוריהם. - רותם נבו יא4
crazy little thing called love
השיר המפורסם של להקת קווין יצא בשנת 1979 כחלק מאלבומה: “the game”.
סולן הלהקה פרדי מרקורי חשב על מנגינה זו בזמן שהיה באמבטיה, ביקש שיביאו לו לשם גיטרה והתחיל לכתוב את השיר. כתיבת כל השיר לקחה לו בין חמש לעשר דקות, והיה זה השיר הראשון בו ניגן הוא בגיטרה במקום בריאן מיי, גיטריסט הלהקה. השיר נעשה במעין מחווה לאלביס פרסלי, כשנתיים לאחר מותו, כאשר פרדי חיקה את סנגון השירה המפורסם שלו. השיר זכה להצלחה מרובה- הגיע למקום השני במצעדים בבריטניה ולמקום הראשון בארצות הברית.
November rain
שיר זה, של הלהקה המפורסמת- גאנז אנד רוזס, אשר נכתב על ידי סולן הלהקה, אקסל רוז, נחשב לאחד מבלדות הרוק הטובות ביותר בכל הזמנים. השיר יצא בשנת 1991, אך רוז התחיל לעבוד עליו כבר בשנת 1983. לפי חבר לשעבר בלהקה, היה זה הדבר היחיד שידע לנגן על הפסנתר, וכל פעם שנתקל באחד, היה מנגן את השיר. זהו השיר השלישי הארוך ביותר של הלהקה, באורך של כמעט תשע דקות, והשיר הארוך ביותר שהגיע לטופ 10 של הבילבורד הוט 100. הקליפ לשיר זה, נחשב לאחד מהקליפים המוצלחים והיקרים ביותר בכל הזמנים (עם תקציב של מיליון דולר), וביוטיוב יש לו למעלה ממיליארד צפיות. מילות השיר, ביחד עם הסולואים המרהיבים של הגיטריסט סלאש והקול המיוחד של רוז, הם שהופכים את השיר לכה פופולרי בקרב רבים.
just like heaven
שיר הפופ של הלהקה הבריטית המצליחה: "the cure”
הוא מבין שיריה המצליחים והאהובים ביותר של הלהקה. מילות השיר נכתבו על ידי סולן הלהקה, רוברט סמית', לאחר שקיבל השראה מטיול שיצא אליו ביחד עם בת זוגתו. השיר יצא בשנת 1987 וזכה להצלחה, הפך להיות הלהיט הראשון של הלהקה באמריקה, ושימש גם כשיר פתיחה לסדרת טלוויזיה צרפתית. הקליפ לשיר צולם בתוך סטודיו, (למרות שבמשך שנים טען הסולן שלמעשה הוא צולם באותו מקום אליו יצא לטיול עם חברתו וקיבל את ההשראה למילות השיר), והוא מציג פרטים רבים המתוארים במילות השיר.
I don’t want to miss a thing
שיר זה הוא שיר רוק רך של להקת הרוק המצליחה- אירוסמית', היצא לאור בשנת 1998. השיר נכתב על ידי דיאן וורן- פזמונאית יהודיה-אמריקאית מצליחה אשר כתבה הרבה להיטים לאמנים מפורסמים, וזכתה בפרסים רבים בזכות שיריה. ההשראה לשיר זה הגיעה לה לאחר שצפתה בראיון של הזמרת המצליחה ברברה סטרייסנד ובן זוגה, שציין שגם בשנתו הוא מתגעגע אליה. לאחר יציאתו לאור, השיר זכה להצלחה רבה והגיע למקום הראשון במצעדי מוזיקה רבים. בנוסף, השיר זכה במועמדות לפרס אוסקר לשיר המקורי הטוב ביותר ונכלל בפסקול של שובר הקופות "ארמגדון"- סרט מדע בדיוני מצליח משנת 1998.
I will always love you
שיר זה נכתב בשנת 1973 על ידי הזמרת המצליחה דולי פרטון, בסגנון קאנטרי. פרטון כתבה שיר זה לכבוד פורטר וואגונר, שהיה שותפה והמנטור שלה במשך שבע שנים. פרטון החליטה להפריד דרכים איתו בדרך מקצועית ומכובדת, וכתבה לו שיר זה. לאחר פרסומו כסינגל בשנת 1974 זכה השיר לביקורות חיוביות רבות, והגיע למקומות ראשונים במצעדי המוזיקה, אך ההצלחה האמיתית של השיר הגיעה לאחר שהזמרת ויטני יוסטון הקליטה את גרסתה לשיר זה עבור הסרט "שומר הראש", בשנת 1992. גרסה זו של יוסטון היא הגרסה שרוב האנשים מכירים ומזהים, והיא נחשבת לאחד מהשירים הנמכרים ביותר בכל הזמנים.
עטור מצחך
מילותיו של שיר זה נכתבו על ידי המשורר אברהם חלפי בסוף שנות החמישים של המאה ה-20. השיר הולחן בשנות ה-70 של המאה ה-20 על ידי יוני רכטר ובוצע לראשונה על ידי הזמר אריק איינשטיין. השיר נכתב על אשת חברו של חלפי, שהתאהב בה אך לא יכל לממש את אהבתו אליה. שיר זה זכה לעיבודים רבים ונחשב לקלאסיקה של הזמר העברי. ביצוע ידוע אחד מתוך העיבודים, הוא של אביתר בנאי ויונתן רזיאל- גרסה שונה מאוד מגרסתו של איינשטיין המביעה רגש רב המותאם למילות השיר. השיר אהוב במיוחד בקרב רבים, ואף זכה בתואר: שיר האהבה הישראלי האהוב בכל הזמנים.
נתתי לה חיי
שיר זה הוא שיר אהבה הומוריסטי של להקת כוורת, שייצג את מדינת ישראל באירוויזיון של שנת 1974, והגיע למקום השביעי. שיר זה הצליח מאוד, ובאותה שנה הגיע למקום הראשון של מצעד הפזמונים העברי השנתי של קול ישראל, ובנוסף זכה לתואר "שיר השנה", ביחד עם הלהקה עצמה שזכתה בפרס "להקת השנה". לשיר מצליח זה בוצעו מספר גרסאות כיסוי, כמו גרסתה של שרית חדד משנת 2018 אשר זכתה לביקורות מעורבות. מתוך מילות השיר, ניתן להבין ביקורת פוליטית- דבר שרבים לא שמו לב אליו בשל הרושם הקליל שיצרה לעצמה הלהקה. בשנת 2011 אישר דני סנדרסון, חבר לשעבר בלהקה, שאכן הייתה בשיר זה ביקורת פוליטית כנגד ראש הממשלה בזמן מלחמת יום הכיפורים- גולדה מאיר.
Comments